Shop

Попуст

Пар радио-станици со домет од 3-5км.

3,500 ден 2,399 ден

Пар радио станици кои што Ви озможува двонасочна комуникација со домет од 3-5км. Значи на отворен простор дометот може да достигне и до 5км. Исклучиво погодни за планинари, велосипедисти, извидници, кампери, организатори на евенти, обезбедување, групно патување, моторџии и др.

Опис на производот

КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • VHF 136.000-174.00 MHz (VHF – прием и пренос)
 • UHF 400-520.00 MHz (UHF прием и пренос)
 • Фреквентен опсег FM 65-108 MHz – Само прием
 • 2800 mAh литиумска батерија
 • Модул за штедење на струја (battery save CTCSS.DCS)
 • Автоматско пребарување и прикажување на сигналните функции на CTCSS / DCS
 • Компјутерско програмирање функција
 • Двојна интерком функција
 • VOX гласовна функција
 • Број на канали: XX
 • Работен напон: 7.4V DC
 • Чекор чекор 2.5 / 6.25 / 10 / 12.5 / 20/25 KHz
 • Фреквентна стабилност: + 2.5PPM
 • Антена од 30 оми
 • Големина: (118mm * 51mm * 30mm) (висина * ширина * дебелина)
 • Емисија на излезна моќност: 5 W
 • Модулација на чувствителност: 8-12mV
 • Нарушување на модулација <10%
 • Ограничувања на модулација <5 KHz широкопојасен, тесен опсег <2,5 KHz
 • Под-аудио / фреквентно офсет дигитален аудио: 0,75 KHz 50Hz, 0,37 KHz 30Hz
 • Дифузно зрачење: <7 W
 • Режим на модулација: 16 K phi F3E / 11 K F3E phi
 • Референтна чувствителност: -122dBm (12dB SINAD)
 • Аудио засилувач на звук: 1 W
 • Аудио изобличување: <10%
 • Модулација на пропусниот опсег при прием: 5 К
 • Каналска селективност (широкопојасен, тесен опсег) = = 65dB 60dB
 • Интермодулација (широкопојасен, тесен опсег) = = 60dB 55dB
 • Блокирање = 85dB

 

СЕТОТ СОДРЖИ:

 • 2 Радио-станици
 • 2 Антени
 • 2 Батерии
 • 2 Адаптера
 • Упатство

Погледни и други пар радио станици со домет од 1-3км, или радио станица со домет од 10км